Ovilio Logo

 

Gratis entree op Schapendag.

Op zondag 9 juli 2017 wordt in Odiliapeel de 43e Schapendag gehouden. De toegang is gratis. Daarmee is de schapendag toegankelijk voor jong en oud.

Het belooft weer een gezellige Schapendag te worden met leuke verrassingen voor het hele gezin. De activiteiten vinden plaats op en rondom het dorpsplein, dat wordt omringd door vele terrassen, een gezellige braderie en leuke attracties voor alle leeftijden.

Gezellige braderie

De Peelse Schapendag biedt bezoekers de gelegenheid om dichter bij de dieren en ons voedsel te komen. Op de braderie presenteren ondernemers en agrariërs uit de regio een breed aanbod van ambachtelijke producten. Ook zijn er weer diverse diersoorten te bewonderen.

De schapen

Zo zijn er meer dan 100 schapen aanwezig van verschillende schapenrassen. Zo worden dit jaar  de volgende schapenrassen geshowd. Solognote, Romanov, Blue d'maine, Oxford Down, Clun Forest, Waliser Swarznasen, Poll Dorset, Jacobsschapen, Scottisch blackface, Herdwick, Quessant en het easy care schaap. Dit jaar wordt er één keuring gehouden, namelijk van het Jacobsschaap. Het beste schaap wordt gekozen door de keurmeesters. Tevens wordt het mooiste schaap aangewezen door het boerenbruidspaar.

De beste schaapsscheerder van Zuid Nederland komt zijn kunsten vertonen, en verder zijn er demonstraties ambachtelijk schapen knippen en schapen drijven.

Overige

Ook aanwezig zijn Angora geiten, Landgeiten en Alpaca's.

Met de landgeiten worden demonstraties gegeven.

Meedoen en genieten

Daarnaast worden allerlei oude ambachten gedemonstreerd. Wie kan er nog met een dorsvlegel overweg? En wie helpt de smid met het smeden van het ijzer? Voor alle leeftijden is er daarnaast vermaak, dans, muziek en natuurlijk lekkernijen.

Ontdekkingstocht

Ook aan de kleinste bezoekers is gedacht. Er zijn allerlei leuke attracties en activiteiten, dus ga op zoek en doe mee. Kortom: volop vertier voor het hele gezin.

Kraam huren tijdens Schapendag?

KraamTijdens de Schapendag is het mogelijk om een kraam te huren voor zowel kooplui als particulier. Uw reactie kan naar ovilio@odiliapeel.com of Vul hier het contactformulier in.