Schapendag Logo Jubileum 45jaar website

 

Gratis entree op Schapendag.

Op zondag 14 juli 2019 wordt in Odiliapeel de 45e Schapendag gehouden. De toegang is gratis. Daarmee is de schapendag toegankelijk voor jong en oud.

Het belooft weer een gezellige Schapendag te worden met leuke verrassingen voor het hele gezin. De activiteiten vinden plaats op en rondom het dorpsplein, dat wordt omringd door vele terrassen, een gezellige braderie en leuke attracties voor alle leeftijden.

Gezellige braderie

De Peelse Schapendag biedt bezoekers de gelegenheid om dichter bij de dieren en ons voedsel te komen. Op de braderie presenteren ondernemers en agrariërs uit de regio een breed aanbod van ambachtelijke producten. Ook zijn er weer diverse diersoorten te bewonderen.

De schapen

Zo zijn er ook dit jaar vele schapen aanwezig van de verschillende schapenrassen. Ook worden er weer keuringen gehouden en het mooiste schaap wordt aangewezen door het boerenbruidspaar.

De beste schaapsscheerder van Zuid Nederland komt zijn kunsten vertonen, en verder zijn er demonstraties ambachtelijk schapen knippen en schapen drijven.

Meedoen en genieten

Daarnaast worden allerlei oude ambachten gedemonstreerd. Wie kan er nog met een dorsvlegel overweg? En wie helpt de smid met het smeden van het ijzer? Voor alle leeftijden is er daarnaast vermaak, dans, muziek en natuurlijk lekkernijen.

Ontdekkingstocht

Ook aan de kleinste bezoekers is gedacht. Er zijn allerlei leuke attracties en activiteiten, dus ga op zoek en doe mee. Kortom: volop vertier voor het hele gezin.

Kraam huren tijdens Schapendag?

KraamTijdens de Schapendag is het mogelijk om een kraam te huren voor zowel kooplui als particulier. Uw reactie kan naar ovilio@odiliapeel.com of Vul hier het contactformulier in.

 

Schapendag Logo Jubileum 45jaar website

Oproep: Vrijwilligers gezocht voor Schapendag 2019

Heb jij je altijd al in willen zetten voor onze prachtige gemeenschap, maar weet je niet precies waarmee of hoe? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de Schapendag 2019.
Wij als stichting Ovilio organiseren ieder jaar op de 2de zondag in juli de Schapendag. Wij doen dit met vele vrijwilligers, maar wij zijn ook nog op zoek naar JOU.

Schapendag
Op zondag 14 juli 2019 wordt in ons dorp de 45e Schapendag gehouden. Het belooft weer een gezellige Schapendag te worden met leuke verrassingen voor het hele gezin. De activiteiten vinden plaats op en rondom het dorpsplein, dat wordt omringd door vele terrassen, een gezellige braderie en leuke attracties voor alle leeftijden.

Wat houd het in?
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met de opbouw en het opruimen van de schapendag. Ook voor het afzetten en parkeren tijdens de schapendag kunnen wij vrijwilligers gebruiken. Heb je talenten voor PR en social media, dan zijn wij ook op zoek naar jou.

  1. 1. Opbouwen schapendag – vrijdag 12 juli 2019 - +4 uur
    2. Opbouwen schapendag – zaterdag 13 juli 2019 - +4 uur
    3. Opruimen schapendag – zondag 14 juli 2019 - +4 uur
    4. Afzetten en parkeren – zondag 14 juli 2019 - +3 uur
    5. PR en social media – maandelijks - +3 uur

Aanmelden
Heb jij hierboven iets gezien waarvan jij blij zou kunnen worden en waar jij onze gemeenschap mee wil helpen. Meld je dan nu aan door een mailtje te sturen naar: ovilio@odiliapeel.com. Vermeld in het bericht je naam en telefoonnummer en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Uw inzet wordt erg gewaardeerd. 

Stichting Ovilio